Kategóriák

Kapcsolatfelvétel

Elérhetőség:

Telefon:+36 (30) 933-0291

E-mailt küldök

Hírlevél

Krizantém

A krizantém avagy margitvirág a margarétafélékkel rokon, az őszirózsafélék családjába tartozó, több mint kétszáz fajt számláló, ázsiai eredetű növénynemzetség. Neve görög eredetű, aranyvirágot jelent.

 

Kosborfélék-Orchideák

A kosborfélék vagy orchideafélék a spárgavirágúak rendjébe tartozó család. Több szempontból is a növényvilág egyik legfigyelemreméltóbb családja.

 

Szegfű

A szegfű a kétszikűek osztályának a szegfűvirágúak rendjébe, ezen belül a szegfűfélék családjába tartozó nemzetség.


Rózsa

A rózsa (Rosa) egy a rózsafélékhez tartozó növénynemzetség, illetve az ide tartozó cserjék virága. Több száz vadrózsafajt tart számon a tudomány, mind az északi félgömbre, főleg a mérsékelt égövre jellemző növény. Az egyedek egy tüskés bokor- vagy kúszónövénycsoportot alkotnak, mely akár a 2–5 m magasságot is elérheti, ritkán a többi növény fölé, 20 m magasságba is szökhet.


 

Tulipán

A tulipán a liliomfélék családjának egy nemzetsége. Mintegy 100 faj és több ezer nemesített fajta tartozik ide. A tulipán neve a fárszi „toliban” szóból származik, mivel alakja hasonlít az iszlám világban használt fejfedőre, a turbánra.


 

Hortenzia

A hortenzia a somvirágúak rendjébe és a hortenziafélék családjába tartozó nemzetség. Mintegy száz faj tartozik ide, számtalan hibriddel és változattal.


 

Kála

A Kála az orchidea után a második legelegánsabb virágunk. Nem hiába hogy még ma is a menyasszonyi csokrok egyik fő virága. A régi esküvői csokrok egyik virága a hófehér nagy Kála volt. Ez ma sincs másképp, de ma már a kisebb színes Holland Kálát a zantedeschia –t használják a virágkötők. A Kála hazánkban, mint szobanövény egyre ismertebb és elterjedtebb virág. Bár tartása és nevelése nem a legkönnyebb érdemes vele megpróbálkozni. Igen sok színben kapható sárga, rózsaszín, bordó, fehér, vajszín, ciklámen, és más élénk vidám változatban is előfordul. Akinek nincs türelme kivárni, míg megnő a Kála, vásárolhat kifejlett virágzó dísznövényt, de aki szereti maga nevelni kedvenceit, vetőmag boltban kapható Kála gumó, amelyet tavasszal kell elültetni cserépbe, és szívvel lélekkel nevelgetni otthon.


 

Liliom

A liliom a liliomfélék családjának és egyúttal a liliomformák alcsaládnak is névadó nemzetsége, mintegy 90 fajjal.